Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира актуалните

...
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира актуалните
Коментари Харесай

Атанасова: За мен беше голям личен компромис да подкрепя правителството. Критиките ми са към Асен Василев

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова разяснява настоящите политически тематики в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Ние имаме тематики, които са изведени като приоритет на това държавно управление. Това са за конституционната промяна, правосъдната промяна, тематиките с Шенген, с Еврозоната, с ясната позиция на България и нейния евротлантически път. Тук нямаме никакъв спор с сътрудниците. Има тематики, по които очевидно няма да имаме съгласие, и това е изрично и ясно, освен в границите на 49-ия парламент. Все отново ние имаме някаква история и аз в случай че би трябвало да обясня и вчерашния избор, даже и персоналния си мой избор, тъй като се усещам длъжна да го направя. За мен беше огромен персонален компромис. Но в парламентарната република сега това беше единствения излаз и разпоредбите на демокрацията са това. Аз бях от хората, които съществено се съпротивляваха ", сподели тя.

" Коалиция с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ не беше по-добрата коалиция. Аз имах рецензии и искания към персоналния състав на този кабинет. Веднага ви споделям - да вземем за пример финансовия министър Асен Василев. И моите рецензии не престават. Но го поддържах, тъй като това беше единствената опция. Този компромис трябваше да бъде изработен. Да, Делян Добрев не го направи. И в този момент в мнозина от нашите гласоподаватели Делян Добрев е позитивния воин, тъй като си отстоя мнението. Само че аз безусловно осъзнато гласувах България да има постоянно държавно управление, тъй като ние това сме дали обещание на българските жители. Кредит на време само бих дала на това държавно управление. Кредит на доверие не. Гласувах и поради Мария Габриел, която съм сигурна, че ще вложи сили, решителност познания за това да потвърди, че България може да наподобява по различен метод ", съобщи още Атанасова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР