Председателят на парламента Цвета Караянчева коментира пред журналисти във Велико

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева коментира пред журналисти във Велико
Коментари Харесай

Караянчева към Румен Радев: Ако Ви е отеснял костюмът на президент, направете си партия

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разяснява пред публицисти във Велико Търново вчерашната тирада на президента Румен Радев.

„ Всички речи на президента си наподобяват по еднакъв метод, те са мрачни, песимистични, очернящи и унижаващи България, като че ли са писани да бъдат произнесени от президент на вражеска страна, който желае да унижи, да смаже България и да я превземе “, съобщи Караянчева.

„ Сега внезапно се оказа, че би трябвало да вършим предварителни парламентарни избори, до момента в който преди два месеца нямаше такава концепция, може би тъй като президентът желае да образува служебно държавно управление, което да промени решението на Народното събрание “, уточни Караянчева.

„ Господин президент, обръщам се към Вас, заповядайте в Народното събрание, с цел да разберете по какъв начин работи той най-сетне “, сподели тя и посочи, че Народно събрание приема закони, които са минали през публично разискване, които са в интерес на българските жители, с оценка на въздействието и със съответните претекстове.

Тя означи, че претекстовете на президента, че се одобряват лобистки закони, са неаргументирани. Според нея Народното събрание е най-прозрачната институция в България.

„ Ако Ви е отеснял костюмът на президент, направете си партия, каквото предпочитание виждам, че имате “, уточни още Караянчева и добави, че след две години, в случай че той направи всичко допустимо да завоюва изборите и стане министър председател ще може да взима значимите решения.

Тя съобщи, че Народното събрание е мястото, където може да се води разговорът с президента и неговите специалисти.

Караянчева беше безапелационна, че няма условия за изключителни парламентарни избори и сподели, че страната се развива добре, има поддръжка, невисок растеж на безработицата има и вложения.

Председателят на Народно събрание сподели, че няма учредения министър председателят да подава оставка, тъй като той се вслушва в гласа на народа, а сега такова предпочитание няма, с изключение на в Българска социалистическа партия, които си вършат политическата пропаганда за идните евроизбори, сподели тя и добави, че президентът също стартира акция в поддръжка на Българска социалистическа партия. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР