Председателят на парламента Росен Желязков обяви за прекратени правомощията на

...
Председателят на парламента Росен Желязков обяви за прекратени правомощията на
Коментари Харесай

Прекратиха правомощията на Диана Ковачева като омбудсман

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи за прекъснати пълномощията на омбудсмана Диана Ковачева, считано от през днешния ден - 10 април по отношение на подадена от нея оставка, предава Българска телеграфна агенция. Росен Желязков разгласи, че в Народното събрание е постъпило писмо, с което декларира, че подава оставка като омбудсман по отношение на избора ѝ като арбитър в Европейския съд по правата на индивида и идното встъпване в служба, уточни Желязков. Той цитира писмото, в което Ковачева декларира, че подава оставката си като омбудсман и моли да бъдат прекъснати предварително пълномощията ѝ.

Желязков изясни, че според наредбите от Закона за омбудсмана пълномощията на омбудсмана се приключват предварително при подаване на оставка, като в този случай не се приема решение, а оставката се афишира от ръководителя на Народното събрание пред депутатите.

На 24 януари Диана Ковачева беше определена от Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за български арбитър в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) с деветгодишен мандат.

На 27 март Народното събрание разгласи за прекъснати и пълномощията и на заместник-омбудсмана Елена Чернева – Маркова по отношение на подадена от нея оставка
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР