Председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров поведе кукерската

...
Председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров поведе кукерската
Коментари Харесай

Председателят на ОбС - Симитли поведе кукерската група на квартал Ораново по време на XVIII-то издание на фестивала „Симитлия - Древната земя на кукерите“

Председателят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров поведе кукерската група на квартал Ораново по време на XVIII-то издание на фестивала „ Симитлия - Древната земя на кукерите “. Кукерска група „ кв. Ораново “ е една от най-многобройните кукерски групи. Наброява над 150 участника и е с началник Вилимир Александров.

В своята история, групата е взела участие на доста интернационалните фестивали на кукерските и маскарадни игри, от които постоянно се е прибирала с голям брой специфични награди и първи места. Участвала е още в Първото издание на Фестивала на фолклорната носия – Жеравна, в снимането на разнообразни филми, измежду които е „ Летете с Росинант “ на режисьора Георги Стоев – Джеки, в голям брой реклами и видеоклипове на разнообразни музикални реализатори. Групата е взела участие също в взаимни мероприятия с Фолклорен танцов отбор „ Веселие “, град Симитли и Национален фолклорен ансамъбл „ Българе “.

Разнообразието от персонажи – старци, мечка и мечкар, младоженка и младженец, поп и присъщите за нашия край кукерски костюми, направени от кози кожи, вършат групата извънредно забавна за локални и посетители. Групата се състои от дребни и огромни пазители на традицията, която се предава от потомство на потомство.

Няма думи, с които да се опише същността на групата. Ентусиазмът и любовта, които извират от душите на участниците стоплят всяка душа и притеглят всяко око.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР