Председателят на Националната банка на Украйна призова Европейската централна банка

...
Председателят на Националната банка на Украйна призова Европейската централна банка
Коментари Харесай

Украйна иска ЕЦБ да забрани трансакциите в рубли

Председателят на Националната банка на Украйна прикани Европейската централна банка и тези на Съединени американски щати, Япония и Англия да забранят преводите в съветски и беларуски рубли поради съветската инвазия , оповестява " Ройтерс ".

Забраната за разплащания в съветски рубли ще разреши да се осуетят проектите на страната агресор да премине към заплащания в националната си валута, съобщи Кирило Шевченко.

По-рано през днешния ден Руската централна банка разгласи облекчение на рестриктивните мерки за парични преводи на физически лица в чужбина , като се изключи лица без непрекъснато местопребиваване от страни, които поддържат глобите на Запада против Москва, чиито транзакции са замразени за идващите шест месеца.

Вчера съветският президент Владимир Путин за разпоредбите за търговия с газ с така наречен " ", според който те ще би трябвало да открият сметки в рубли в съветски банки, с цел да заплащат за получения от тях газ.

Руското искане обаче беше които заплащат за съветския газ най-вече в евро. Те настояват, че Русия няма право да пренаписва договорите.
 От на следващия ден газа единствено в рубли Обновена
От на следващия ден газа единствено в рубли

Всъщност обаче има " малка врата "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР