Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов започва тридневно официално посещение

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов започва тридневно официално посещение
Коментари Харесай

Рашидов на официална визита в Турция

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов стартира тридневно публично посещаване в Турция. Утре Рашидов ще се срещне с ръководителя на турския парламент Мустафа Шентоп.

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов и водената от него парламентарна делегация ще посетят турската столица Анкара и Истанбул.

В понеделник Рашидов ще организира среща на четири очи с ръководителя на Великото Национално заседание на Турция Мустафа Шентоп, на която ще обсъдят тематики от общ интерес. Двамата ще поднесат цветя на паметника на жертвите на опита за прелом на 15 юли 2016 година, повдигнат пред президентския замък в турската столица.

В третия ден от формалната аудиенция българската парламентарна делегация, отпред с ръководителя Вежди Рашидов ще посетят Дома на Българската Екзархия в Истанбул и ще се срещнат с ръководителя Васил Лязе и членове на Църковното настоятелство към Фондацията на православната църка към нашата екзархия. В програмата е планувана среща и с Негово Всесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей I във Вселенската патриаршия. Българската парламентарна делегация ще участва и на молебен за здраве в желязната черква „ Свети Стефан “ в Истанбул.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР