Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български

...
Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български
Коментари Харесай

Вежди Рашидов разговаря с Реджеп Ердоган


Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко беседва с президента на Турция Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва. Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на публично посещаване в Република Турция.

Президентът на Турция е изразил единодушие България да бъде основател и да има съществена роля в диалозите сред Европейски Съюз и Турция по въпросите на миграцията, заяви след срещата ръководителят на Народното събрание. За България е значимо да е мотор на този развой, страната ни би трябвало да бъде дейна, акцентира той. Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко означи, че България има добра позиция и отлични връзки и с едната, и с другата страна и може да бъде медиатор в диалозите. Всеки има своите проблеми и би трябвало да седнем дружно, с цел да ги решим, добави той. 

На срещата е било разисквано и направеното от България и Турция в областта на запазване на културните полезности, осведоми Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко. Общо беше мнението, че взаимната ни конвенция за запазване на културното завещание би трябвало да бъде обновена, добави той.

По-късно ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко и водената от него парламентарна делегация посетиха българската черква „ Св. Стефан “ в Истанбул. Там те разговаряха с членове на Църковното настоятелство към Фондацията на Православната черква към Българската Екзархия. Архимандрит Харалампий отслужи молебен за здраве. Той връчи на Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко особено направен плакет за 130 годишнината от започването на градежа на църквата в символ на признателност за неговия принос за реставрацията на храма. 



В състава на делегацията са ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, ръководителят на ПГ „ Български напредък “ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ  „ Продължаваме промяната “), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „ Възраждане “), оповестяват от пресцентъра на Народно събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР