Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева започва официално тридневно посещение

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева започва официално тридневно посещение
Коментари Харесай

Караянчева води наша делегация в Рим за 24 май


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева стартира публично тридневно посещаване в Рим по случай честванията за 24 май, съобщи Българска национална телевизия. Водената от нея делегация ще се срещне през днешния ден с ръководителя на Сената в италианския парламент Мария Казелати. Караянчева и Казелати ще обсъдят парламентарното съдействие сред двете страни и тематики от съвместен интерес.

Утре, в Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, Караянчева и водената от нея делегация ще бъдат признати във Ватикана от папа Франциск. Молебен за здраве и триумфи на българския народ ще бъде отслужен в предоставения на българската църковна общественост в Рим храм " Свети Павел Ала Регула ".

Официалната българска делегация ще се поклони пред гроба на Свети Константин-Кирил Философ в базиликата " Сан Клементе " и ще сервира венци и цветя на паметника на Иван Вазов.

На 24 май ще се организира и обичайният формален банкет в българското посолство в Рим по случай празника на духовността.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР