Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри в Кърджали пътуваща

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри в Кърджали пътуваща
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри пътуваща фотоизложба за Търновската конституция

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри в Кърджали пътуваща фотоизложба, отдадена на 140 години от приемането на Търновската конституция.

Кърджали

" В тези времена хора, които са нямали политически опит, са намерили сили да основат и одобряват една от най-демократичните конституции в Европа, която и до в този момент е в основата на главния закон на България ", уточни Караянчева.

По нейна самодейност изложбата ще обиколи всички регионални градове в страната. На 16-ти април, когато във Велико Търново ще се празнува годишнината от приемането на Конституцията, във всяко българско учебно заведение и във всеки клас ще се организира час по България и българската Конституция.
Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание: Скъпи деца, осъзнайте нещо значимо. В тези времена, когато към момента българската страна се е възстановявала, тогава са се намерили хора, които са създали една Конституция, която да се оформи като главния закон на страната, по който освободената българска страна стартира да се развива. Това е велико дело, тъй като в нея има едно изречение, записано, което дава определение на всичко това, което те са желали да се случи. " Всякой човек, без значение от какъв пол, жанр или вяра, свободен става, щом стъпи на българска територия.  Показват оригинала на Търновската конституция в Народно събрание Показват оригинала на Търновската конституция в Народно събрание
Оригиналите на Търновската и Сребърната конституция, както и персонални движимости на Петко Славейков са показани в Народното събрание. Изложбата е във връзка 1...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР