Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи забележка на председателя

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи забележка на председателя
Коментари Харесай

Отново напрежение в НС: Тошко Йорданов получи забележка

Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи забележка на ръководителя на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов поради изявление от парламентарната естрада.

Желязков посочи, че наказването не е поради метафората, която е употребена, тъй като Йорданов имал добър символичен изказ, а поради едно съответно съществително име.

По този мотив Тошко Йорданов сподели, че „ дупарата “ не е метафора, а това е " прикрит откъс от Бойко Борисов ".  

Без да е метафора, забележката е забележка, разяснява в отговор Росен Желязков.

По-рано през днешния ден ПГ на „ ИТН “ (ИТН) излезе с декларация за конституционната промяна. В нея ръководителят на групата Тошко Йорданов разяснява, че Христо Иванов от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) е отишъл на крайници в стаята на Движение за права и свободи, при Делян Пеевски, с цел да уговаря конституционна промяна, също така и конституционно държавно управление, „ в резултат на което господин Пеевски и господин Карадайъ ги подпират леко откъм гърба това държавно управление, с цел да мине “.

Той метафорично съпостави ПП-ДБ с " млада палава младоженка, която се взема с умел по-възрастен, само че също много своеволен сътрудник – ГЕРБ, а Движение за права и свободи играят ролята на парапет ".  

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР