Председателят на Народното събрание Росен Желязков и председателят на Националното

...
Председателят на Народното събрание Росен Желязков и председателят на Националното
Коментари Харесай

България и Виетнам подписаха Меморандум за разбирателство

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и ръководителят на Националното заседание на Виетнам Въонг Дин Хуе подписаха през днешния ден в София Меморандум за съгласие сред Народното събрание на Република България и на Националното заседание на Социалистическа република Виетнам.

Парламентарна делегация, водена от ръководителя на Националното заседание на Виетнам Въонг Дин Хуе е на посещаване в България по покана на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

В документа се декларира, че законодателните институции на България и Виетнам се ангажират да улеснят съдействието между тях, с цел да допринесат за възстановяване на обичайното другарство и многостранното съдействие както на двустранна основа, по този начин и в границите на интернационалните конгреси. Предвижда се усилване на парламентарното съдействие посредством продан на визити на делегации на високо ниво, научно-изследователски продан, срещи сред парламентарните групи за другарство, както и сред парламентарните комисии.



Меморандумът регламентира, че парламентите на България и Виетнам ще обменят отзиви и информация по интернационалните въпроси от съвместен интерес и народните представители от двете страни ще си сътрудничат в границите на районни и интернационалните конференции и конгреси на законодателните институции.

В рамките на визитата бяха подписани още четири двустранни документа в разнообразни сфери от съвместен интерес. Главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова и основният секретар на Националното заседание на Виетнам Буи Ван Къонг подписаха Меморандум за съгласие сред администрациите на Народното събрание на Република България и на Националното заседание на Виетнам.

Програма за съдействие в региона на културата сред Министерството на културата на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 година подписаха министърът на културата Кръстю Кръстев и заместник-министърът на културата, спорта и туризма на Виетнам Та Куанг Донг.



Министърът на туризма Зарица Динкова и заместник-министърът на културата, спорта и туризма на Виетнам Та Куанг Донг подписаха План за съдействие в региона на туризма сред Министерството на туризма на България и Министерството на културата, спорта и туризма на Виетнам за 2024 -2026 година Меморандум за съгласие за основаване на връзки на другарство и съдействие сред област Перник и провинция Вин Фук беше одобрен от регионалния шеф на област Перник Людмил Веселинов и ръководителя на Народния комитет на провинция Вин Фук Ле Зуи Тхан.

В рамките на визитата са планувани двустранни срещи в Министерството на туризма, в Министерството на културата и в Министерството на външните работи, както и посещаване на Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР