Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на
Коментари Харесай

Заради кризата около Украйна: Парламентът се събира на извънредно заседание в сряда

Председателят на Народното събрание Никола Минчев привиква изключително съвещание на Народното събрание. То ще се състои на 26 януари 2022 година от 15.30 часа, като ще се разисква спорът Русия-Украйна, напрежението НАТО - Руска федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

В дневния ред е планувано чуване на министър-председателя, министъра на защитата, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
МО: Вариантите за отговор на НАТО се разискват на военно-техническо равнище
Вариантите за отговор на НАТО се разискват на военно-техническо равнище, обявиха от Министерство на защитата по отношение на изращането на во...
Прочети повече
Искането за изключително съвещание беше импортирано на 24 януари 2022 година от 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ-СДС. Председателят на Народното събрание е решил да насрочи съвещанието за сряда от 15,30 ч., с цел да може да бъде показана цялостна информация по поставените въпроси.

Преди това на 25 януари ще заседава Съветът по сигурността към Министерския съвет, а на 26 януари ще има съвещание на държавното управление, на които ще бъдат обсъждани напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР