Председателят на Народното събрание Никола Минчев публикува на страницата си

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев публикува на страницата си
Коментари Харесай

Председателят на парламента пусна теста си за Covid-19

Председателят на Народното събрание Никола Минчев разгласява на страницата си във Facebook целия тест, който излезе позитивен за коронавирс.

В сряда Минчев първо пусна единствено данните, че е позитивен. Това отвори полемика по кое време, по какъв начин и къде е изработен пробата и дали в действителност е негов, откакто не се вижда името му.

Въпросите сложиха водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов и депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър проф. Костадин Ангелов.

След Консултативния съвет за национална сигурност при президента в понеделникстана ясно, че ръководителят на Народното събрание е с ковид. Резултатът от това беше, че всички 28 присъстващи на съвещанието, в това число президентът, министър председателят, министри и ръководители на парламентарни групи, бяха карантинирани.

Единственото изключението бе за заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин, тъй като той е преболедувал Covid-19 през последните 3 месеца.

Никола Минчев изяснява, че поради естеството на работата, постоянно си прави проби. В неделя - ден преди КСНС при президента се е тествал и е бил негативен. След срещата при президента ръководителят на Народното събрание си е направил още веднъж тест за Covid-19 и той се е оказал позитивен.

Минчев не прецизира какъв тест си е направил – PCR или антигенен. Посочва, че е добре.

Ето какво написа ръководителят на Народното събрание в оповестения статус във " Facebook ":

Поради зародили спекулации (надали последни), че пробата (а) не бил мой; и (б) бил от сутринта на 10.01, ползвам фотография на първа страница от досието - написа, че е на Никола Минчев (знам, че има и други с това име, само че ЕГН няма да публикувам), както и стр. 3, без подгъв при датата - дата на принтиране 12.01, 9:57 ч. Ако на някого му липсват доста печати или други обичайни реквизити, показвам, че това е разпечатка от портала за регистрация на проби в РЗИ, както демонстрира и линкът най-долу на първата страница.

Благодаря на всички, които демонстрираха интерес към моето и на фамилията ми здраве. Добре сме. Тези, които демонстрират нездравословен интерес, най-вече за политически подмятания в собствен интерес, ще оставя без коментар.

Но очевидно дължа информация и естествено ще я дам. Поради голямото количество хора, с които се срещам всеки ден, си върша проби по-често. Такъв си бях направил и в неделя и беше негативен. След съвещанието на КСНС си направих още веднъж тест, който за жал даде позитивен резултат и аз осведомих за това контактните си лица.

Ясно е, че някои хора и най-много опозицията се пробват да извлекат дивиденти от създалата се обстановка. Честно или не, това е ситуацията. Ако се беше случило след пленарен ден в Народно събрание, несъмнено щеше да е същото. Иначе сме добре. Благодаря!

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР