Председателят на Народното събрание Никола Минчев откри в парламента фотоизложба

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев откри в парламента фотоизложба
Коментари Харесай

Председателят на парламента откри фотоизложба „65 години курортен комплекс Златни пясъци“

Председателят на Народното събрание Никола Минчев откри в Народното събрание фотоизложба „ 65 години курортен комплекс Златни пясъци “.

Той съобщи, че от основането си през 1957 година до момента курортният комплекс „ Златни пясъци “ радва своите гости с неповторима си атмосфера.

По думите му интернационалната известност на курорта се дължи както на красивите естествени дадености от море, плаж и гора, по този начин и на актуалните услуги, които той дава в региона на културния, спортния, конферентния и балнеологичния туризъм.

Документалната фотоизложба „ 65 години курортен комплекс Златни пясъци “ е проведена от Съюза на хотелиерите в комплекса в партньорство с Министерство на туризма на Република България и показва емблематични архивни фрагменти от развиването на Златни пясъци през последните десетилетия, както и такива от актуалния аспект на курорта, оповестиха от Народно заседание на Република България.

Никола Минчев пожела сполучлив сезон на туристическия бизнес и прелестни прекарвания на българските и задграничните туристи на родното Черноморие, изключително след миналия сложен интервал, обвързван с пандемията от COVID-19.

Министърът на туризма Христо Проданов разказа курорта „ Златни пясъци “ като композиция от хубав морски плаж, лековити минерални извори, богато културно-историческо завещание и забележителна природа.

Оттам е минавал римският път сред Константинопол и Томис и това е още едно доказателство за значимостта на известната още от дълбока античност околност, добави той и уточни, че към този момент 65 години курортът се развива, с цел да се трансформира в още по-модерно и мечтано за посещаване място.

Председателят на парламентарната Комисия по туризъм Илин Димитров заключи, че все още на територията на Златни пясъци действат над 100 хотела с категория от 3 до 5 звезди, има и доста нови алеи и пространства за отдих.

След представянето си в Народното събрание експозицията ще бъде изложена и на Летище София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР