Председателят на Народнорепубликанската партия на Турция Кемал Кълъчдароглу, който претендира

...
Председателят на Народнорепубликанската партия на Турция Кемал Кълъчдароглу, който претендира
Коментари Харесай

Кълъчдароглу иска възобновяване на преговорите с ЕС

Председателят на Народнорепубликанската партия на Турция Кемал Кълъчдароглу, който претендира да бъде президент на републиката, в случай че завоюва, желае допустимо най-скоро да възобнови преговорния развой за присъединение на страната към Европейския съюз. Това сподели главният съперник на настоящия държавен глава Реджеп Ердоган на президентските избори в изявление за „ Файненшъл таймс “.

Според ФТ, без да цитира непосредствено политика, Кълъчдароглу е споделил на английски публицисти, че с идването си на власт незабавно ще предприеме стъпки за рестартиране на договарянията за европейска интеграция с Брюксел. В същото време той акцентира, че Турция ще поддържа стопански връзки с Русия, макар че той и неговите съдружници " не считат за вярно " войната на Русия в Украйна.

Кълъчдароглу сподели още пред вестника, че задачата на неговото президентство ще бъде да предотврати превръщането на Турция в автокрация, да възвърне демократичните институции и да стартира да взема решение икономическите проблеми на страната.

„ Независимостта на правосъдната система, свободата на медиите и свободата на изложение - всичко това би трябвало да се върне. [Нашите цели са] независимост и народна власт “, сподели той, добавяйки, че страната не може да си разреши да „ загуби още пет години “ при Ердоган. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР