Председателят на Надзорния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Клаудия

...
Председателят на Надзорния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Клаудия
Коментари Харесай

Председателят на Надзорния съвет на ЕЦБ: Гръцкият банков сектор бележи напредък

Председателят на Надзорния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) Клаудия Бух призна напредъка, реализиран от гръцкия банков бранш, по време на двудневното си посещаване в Атина дружно с ръководителя на Единния съвет за преструктуриране Доминик Лабуре, оповестява АНА-МПА.
„ Имахме отлична среща с Клаудия Бух, Доминик Лабуре и нашите сътрудници. Обсъдихме всички въпроси, които са в нашата подготвеност, в атмосфера на взаимно доверие и чудесно съдействие ", означи в края на визитата шефът на гръцката централна банка Янис Стурнарас. Клаудия Бух благодари на Стурнарас и на надзорните органи за тяхната ангажираност и за доста продуктивното, изпълнено с доверие съдействие през последните 10 години, в които ЕЦБ се занимава с надзора на банките в Европейски Съюз.
„ Доброто европейско съдействие в границите на банковия съюз и мощният контрол изиграха решаваща роля за напредъка, реализиран от гръцкия банков бранш ", сподели тя.
„ Това посещаване е добър образец за отличното съдействие сред европейските органи, от една страна, и националните органи, от друга. От жизненоважно значение е да има такова тясно съдействие, с цел да се отбрани финансовата непоклатимост. Гръцкият банков бранш измина дълъг път от финансовата рецесия насам. Това е положително развиване, въпреки че би трябвало да останем постоянно бдителни ", съобщи ръководителят на Единния съвет за преструктуриране Доминик Лабуре.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР