Председателят на МГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев ще

...
Председателят на МГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев ще
Коментари Харесай

Лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев влиза в парламента

Председателят на МГЕРБ и някогашен зам.-външен министър Георг Георгиев ще стане народен представител, откакто Иван Миховски и Иван Грънчаров, също от листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч, се отхвърлиха от депутатските си места.
 
В Ловеч Миховски е олучил 1457 преференции, а Грънчаров - 1223. Според общия брой гласове на ГЕРБ в Ловеч, с цел да се пренареди листата, са нужни 905 гласа. Иван Миховски и Иван Грънчаров бяха сложени на трета и пета позиция в утвердената от ИК на ГЕРБ кандидат-депутатска листа, само че с тези преференци изместиха втория в листата Георг Георгиев.
 
От ЦИК потвърдиха, че заявките на Миховски и Грънчаров са били утвърдени през днешния ден. След днешното съвещание на изборната комисия заявката на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за отвод от депутатското място също е било утвърдено. Борисов отхвърля да бъде депутат от два региона - в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив. По време на първия брифинг на партията му след изборите Борисов разгласи желанието си да не става народен представител, министър или министър председател.
 
По-рано през днешния ден и заявката на някогашния транспортен министър Николай Събев, който водеше листата на " Продължаваме промяната " в Русе, също бе признато от ЦИК.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР