Председателят на местния парламент в Минерални бани Мехмед Лятиф отчете

...
Председателят на местния парламент в Минерални бани Мехмед Лятиф отчете
Коментари Харесай

16 пъти се събираха общинските съветници на Минерални...

Председателят на локалния парламент в Минерални бани Мехмед Лятиф регистрира активността на Постоянните комисии в Общинския съвет за 2018 година През отчетния интервал са извършени 8 постоянни и още толкоз изключителни. Проведени са общо 24 съвещания на Постоянните комисии и са признати 201 решения. В по-голямата си част решенията са по значими въпроси на нормативната база в общината, по провеждането на по-стабилна бюджетна политика, по основаването на капиталов климат и развиване на селищната система, сподели ръководителят на Общинския съвет Мехмед Лятиф.

За общинските съветници няма маловажни тематики и въпроси. Всяко решение е ориентирано към най-важното – развиването и просперитета на община Минерални бани и благополучието на нейните жители. Приетите решения са извънредно разнородни като тематики и адреси, за които са предопределени. Те могат да бъдат систематизирани условно в няколко групи – стратегически, финансово-стопански, териториално-устройствени и социално-икономически, добави още господин Мехмед Лятиф.

През обсъждания интервал общинските съветници интензивно участваха в обществено-политическия живот на общината. В по-голямата си част, съветниците постоянно се отзовават на жалбите и молбите на жителите и оферират ограничения за тяхното решение.

Въпреки, че отчитаме един къс интервал, който се характеризира с активност, отговорност, разпоредителност и по-голяма изчерпателност в нашата работа, считам, че е допустимо активността на Общинския съвет през идващия интервал да бъде още по-добра и още по-ефективна за развиването на Община Минерални бани. Няма подозрение, че всеки от нас ще вложи още повече от своята позитивна сила в името на това, локалното самоуправление да става още по-силно и да усъвършенства все по-осезателно признаците на европейско локално самоуправление, сподели още господин Мехмед Лятиф.

Отчетът е изработен в сходство с условията на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация и на Правилника за организацията и активността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимоотношението му с общинската администрация.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР