Председателят на КРИБ, собственик н Лудогорец, на редица фармацевтични предприятия,

...
Председателят на КРИБ, собственик н Лудогорец, на редица фармацевтични предприятия,
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев най-сетне проговори за кораба Верила с дрогата, изкара се света вода ненапита

Председателят на КРИБ, притежател н Лудогорец, на редица фармацевтични предприятия, на компании за отпадък, на Български морски флот и на още куп бизнеси - Кирил Домусчиев, съобщи пред публицисти, че най-вероятно ще бъде освободен корабът " Верила ", в който през декември месец на ирланско пристанище бе открито, че транспортира половин звук опиати.

Плавателният съд е благосъстоятелност точно на Български морски флот, което докара до разумни бъзици с Домусчиев.

Коментарът си предприемачът направи, откакто на конференция в Българска телеграфна агенция показа главните цели на КРИБ в АОБР.

" Корабът ще бъде освободен, всичко друго са спекулации. Компанията няма никаква виновност, защото в случай че компанията имаше виновност, корабът щеше да бъде иззет ", акцентира той.

Домусчиев изясни, че няма нищо необичайно в проблема с кораба " Верила ". Корабите по света всеобщо се търсят от престъпни структури и организации за превозването на опиати по море. Това няма да бъде последният случай, в който се употребява дадена компания от престъпни контингенти, които са арестувани, сподели Домусчиев, който се надява, че ще се стигне до присъди за хората, качили опиатите в кораба.

Вътрешни инспекции по случая с " Верила " също се вършат. Домусчиев се закани, че ще води каузи за материалните и морални вреди, нанесени му поради кораба. Екипажите се качват със свидетелства за съдимост, само че не може да се откри дали са контактували с престъпни организации, с цел да качи на борда на кораба толкоз огромен размер от наркотични субстанции.

За Кирил Домусчиев е по-притеснителна ситуацията с кораба " Руен ", заловен от сомалийските пирати в Червено море. Пиратите желаят единствено паричен откуп и се водят диалози за подпомагане от страна на държавното управление, Министерство на външните работи и интернационалните организации и страни. Всичко е оставено в ръцете на договарящия екип със сомалийските пирати.

Моряците са добре и са здрави, има контакти със сомалийските пирати, посочи Домусчиев.

Не е подценена опцията да има въоръжена защита на кораба " Руен ", защото още на идващия ден преди да бъде покорен корабът, е трябвало да има въоръжена защита. " Просто го деляха 12 часа, а зоната, в която го плениха, е зона, в която в никакъв случай не е пленяван транспортен съд ", сподели още Кирил Домусчиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР