Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров обяви в отговор на въпрос

...
Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров обяви в отговор на въпрос
Коментари Харесай

Цацаров ще съди Антикорупционния фонд

Председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров разгласи в отговор на въпрос на БЛИЦ, че ще предприеме дейности пред съда по отношение на всички лица, които употребяват името му с измамлива цел или популяризират лъжи за него. Конкретният мотив е изявление, оповестено на интернет страницата на "Антикорупционен фонд ".

Ето позицията на ръководителя на КПКОНПИ в писмо, адресирано до шефа на фондацията "Антикорупционен фонд ":


ДО
Г-Н БОЙКО СТАНКУШЕВ
ДИРЕКТОР НА
ФОНДАЦИЯ
„ АНТИКОРУПЦИОНЕН ФОНД “

ГОСПОДИН СТАНКУШЕВ,

На 04.10.2021 година на интернет страницата на „ Антикорупционен фонд “ е оповестено изявление на Николай Стайков и Андрей Янкулов с Явор Златанов, под заглавие „ Една година по-късно: Явор Златанов, изчезналият глас от „ Осемте джуджета “ проговаря в изявление за Антикорупционния фонд “. В него има изказвания, свързани с мои дейности като основен прокурор. Както и във връзка предни изявления на Фонда, друга позиция – в тази ситуация моята, по никакъв метод не е търсена и показана. Поради това Ви предлагам да публикувате на интернет страницата на фондацията следната моя позиция:

„ Не познавам нито госпожа Радост Драганова, нито господин Явор Златанов. Нямам каквато и да е интервенция или присъединяване в дейности на Специализираната прокуратура, свързани с повдигането на обвинявания или задържането на Явор Златанов. Опитите за внушения в тази тенденция съставляват откровена неистина.

Това не е първият опит името ми да бъде обвързвано с следствието на Антикорупционния фонд, известно като „ Осемте джуджета “. На 20.08.2020 година бе оповестена неговата четвърта част със заглавие „ И подписът на един основен прокурор “. Последва моя позиция, в която заявих, че прецизно съм спазвал наредбите на закона и че обстоятелствата не следва да се подменят с комфортни за конюнктурата на деня внушения, а опитът за общественото им показване – с клюка. Скоро се появи друго ваше „ Разследване “, на нова тематика и с нови лъжи, които също обществено опровергах. С оглед декларираното в изявлението от 04.10.2021 година, че заради интимна връзка с някогашната брачна половинка на Явор Златанов съм провокирал задържането му, както и други дейности по отношение на него в хода на досъдебно произвеждане, ще сезирам способената прокуратура да извърши инспекция на всички мои дейности, свързани с това произвеждане. Ще направя това, защото внушението в обявата на „ Антикорупционния фонд “ е, че съм направил закононарушение срещу правораздаването. Едновременно с това, ще подхваща нужните дейности пред правосъдните органи с оглед обществено публикуваните клюки.

Срамно е, че финансирането, предоставено на „ Антикорупционния фонд “ от главния ви спонсор - фондация „ Америка за България “, се употребява и за тиражиране на откровени неистини. Срамно е, че методът, по който това се прави от вас, няма нищо общо с прокламираните стандарти за нравственос и бистрота.

През юни 2021 година, в писмо до Вас, господин Станкушев, заявих, че целенасоченото повторение на неистини и поднасянето им в общественото пространство в друга форма няма да ги трансформира в истина, без значение от прилаганите сюжети и заложените цели на изпълнителите им. Имам всички учредения и в този момент да потвърдя тези свои думи. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР