Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев е подал оставка. Това съобщи

...
Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев е подал оставка. Това съобщи
Коментари Харесай

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка


Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев е подал оставка. Това заяви самият той пред ПИК. "Изчаквах проверката на Национална агенция за приходите, с цел да е ясно, че съм безупречен, след целия напън, коъто се оказа на мен и фамилията ми. Това беше повода в този момент да го направя, само че съм взел от дълго време това решение ".

Той е подал оставка на 31 юли 2019 година Това заяви преди минута и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя предложи точката за предварителното му освобождане да бъде включена в дневния ред на депутатите за през днешния ден и това бе подкрепено от пленарна зала.

Припомняме, че върху шефът на комисия "Антимафия " месеци наред бе оказван медиен напън с манипулативни твърдени, че има неизрядни строителни бумаги за покривната тераса на блока, в който живее. Семейството му бе подложено на непрекъснато наблюдаване от избрани малките екрани, кръжащи даже с дрон към дома му.

В последна сметка от Столична община оповестиха, че нарушаване, което да е обвързвано директно с Георгиев няма, а проектите на блока са изменени от самия строител преди повече от 10 години, доста преди през 2017 година шефът на КОНПИ и брачната половинка му, която е стоматолог с сполучлива частна процедура да купят жилището.

Паралелно с това шефът на антикорпуционната комисия и жена му бяха подложени и на цялостна проверка от Национална агенция за приходите, която вместо да продължи един месец, бе удължена в допълнение до края на юни, а по-късно резултатът не се обявяваше още цялостен месец. В последна сметка резултатът от нея е станал явен през вчерашния ден и той е, че Пламен Георгиев и жена му са изцяло изрядни жители. Именно това очевидно е чакал той, с цел да вземе решение да не подлага повече себе си и фамилията си на сходни офанзиви, инспирирани в избрани медии от кръговете, чиито ползи е засегнал като началник на КПКОНПИ.

Именно работата на Георгиев, който за година и половина освен сътвори, само че и стартира сериозна активност по конфискация на нелегално имущество и битка с корупцията, бе оценена с висока оценка от специалистите от Еврокомисия по мониторинга за правораздаване. Освен това КПКОНПИ наложи запори за стотици милиони левове на имущество и банкови сметки на олигарси, предприемачи и обвинени политици, за които няма по какъв начин да бъдат потвърдени приходи. С това става неуместен на необятен кръг хора от бизнеса и крими контингента.

Пламен Георгиев получаваше неведнъж и закани, поради които получаваше полицейска защита. Медийната офанзива против него се разви през април тази година, след което той излезе в отпуск, което му бе поискано с претекста, че по този начин няма да се пречи на следствието против него.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР