Председателят на косовския парламент Кадри Весели отново изказа териториални претенции

...
Председателят на косовския парламент Кадри Весели отново изказа териториални претенции
Коментари Харесай

Наглост: Косово поиска Ниш

Председателят на косовския парламент Кадри Весели още веднъж изрече териториални искания за сръбския Ниш, като съобщи, че този античен град по-рано е бил обитаем от албанци, които, откакто са били изгонени от сърбите, са се заселили в Прищина, предава съветската организация EA Daily.

По думите на Весели, всякога, когато той загатва Ниш, сърбите го подлагат на критика за това. Въпреки това, той твърди че „ в Ниш е имало поселения от албанци, които по-късно са изгонени “.

„ Нашите остарели поданици на Прищина са пристигнали от покрайнините на Ниш, изключително от местността Куршумлия “, съобщи Весели пред прищинския портал Indeksonlajn на 16 май по време на оглед на място, където ще бъде издигнат мемориален център в памет на жертвите на сръбския геноцид по време на спора в Косово в края 90-те.

По-рано Весели съобщи, че „ Косово ще стигне до Ниш “ и че той не би имал нищо срещу към територията на страната да се причислят три сръбски общини Прешево, Медведжа и Буяновац. „ Повече от всичко желая Прешевската котловина да се причисли към Косово. С наслада бихме сключили подобен контракт, в случай че Сърбия е съгласна с това “, съобщи Весели през март 2018 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР