Председателят на Конгреса на САЩ и член на Демократическата партия

...
Председателят на Конгреса на САЩ и член на Демократическата партия
Коментари Харесай

Демократите започват процедура за импийчмънт на Доналд Тръмп

Председателят на Конгреса на Съединени американски щати и член на Демократическата партия - Нанси Пелоси разгласи началото на публично следствие за импийчмънт на президента Доналд Тръмп в Камарата на представителите на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

Според информацията следствието ще се организира поради изказванията, че Тръмп е оказал напън на водача на Украйна Володимир Зеленски да проверява политическия му противник Джо Байдън.
Тръмп се закани пред Организация на обединените нации, че ще ускори глобите против Иран Американският президент се надява да не се постанова на страната да разкрива военната си мощност
„ Действията на Тръмп разкриха позорния факт, че президентът се е отметнал от своята клетва, изменник е националната ни сигурност и е предал целостта на нашите избори”, съобщи Пелоси в телевизионно послание.

Президентът реагира на известието, колоритно го описвайки като " най-разрушителния лов на вещици на всички времена " и упрекна Демократите, че са се съсредоточили върху партийните си разлики, с цел да навредят на него и на Републиканците, вместо да се занимават със законодателството.



Междувременно стана ясно, че Белият дом ще даде на Конгреса разпечатката на диалога сред Тръмп и Зеленски. Администрацията ще се опита да потвърди, че служителят на разузнаването, подал сигнала за притеснителното държание на президента на Съединени американски щати, е работил в границите на злонамерена акция против него.
Снимка: Reuters
Твърди се, че в телефонния диалог американският държавен глава е оказал напън да се стартира следствие за корупция против Хънтър Байдън - наследник на възможния му съперник на президентските избори през 2020 година - Джо Байдън. Според информацията Тръмп е задържал отпущането на военна помощ за Украйна.



Документът ще бъде изпратен в Конгреса. До момента не е ясно дали разпечатката ще бъде оповестена обществено или ще стане притежание единствено на конгресмените, оповестява „ Фокс”.

Анонимният към този момент чиновник на разузнаването, подал сигнала, към този момент има екип от юристи, измежду които и един от най-известните правни съветници на Хилари Клинтън на изборите през 2016 година
Снимка: Reuters
Въпреки това Пелоси разгласи, че процедурата ще остане на масата без значение какво демонстрират документите на Белия дом, защото съгласно високопоставени Демократи, Тръмп е направил и други нарушавания, които могат да доведат до свалянето му от поста.



В същото време президентът отхвърли следствието, заявявайки, че сходен ход единствено ще усили възможностите му за преизбиране през 2020 година

„ Ако Нанси Пелоси, го направи, всички споделят, че това ще е позитивно за мен на изборите”, съобщи Тръмп в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Снимка: Reuters
В историята на Съединени американски щати единствено против двама президенти е стартирана процедура по импийчмънт – Андрю Джонсън и Бил Клинтън. И двамата останаха на поста си. Процедурата обаче е съумяла да в профил осем федерални съдии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР