Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и
Коментари Харесай

Цветанов се срещна с председателя на германския Бундестаг

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна в Берлин с ръководителя на Германския Бундестаг Волфганг Шойбле. Двамата разискаха политическата обстановка в Европа, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

В рамките на срещата ръководителят на Бундестага дефинира Българското председателство като сполучливо, а неговия главен приоритет – Западните Балкани, като извънредно работлив. Цветан Цветанов и ръководителят Волфганг Шойбле се сплотиха към мнението, че Европейски Съюз не би трябвало да се дели на изток, запад, север или юг, а да се търси единение, което ще помогне на Съюза в бъдеще дейно да отговори на провокациите пред него. Според тях очертаването на ясна европейска вероятност пред Западните Балкани ще способства доста в ограничението на въздействието от трети страни в района.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред означи, че по време на Българското председателство бяха признати процедурните правила за работата на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол от страна на Екологичен потенциал и националните парламенти. В тази връзка Цветан Цветанов благодари посредством Волфганг Шойбле на депутатите от Бундестага, които дружно с представителите на още 8 страни в началото бяха изразили запаси по отношение на процедурните правила, само че след това участваха интензивно в политическия разговор и разпоредбите бяха признати с цялостен консенсус.

Цветан Цветанов разиска с ръководителя на Бундестага и идните следващата година европейски избори. Двамата показаха обща позиция, че тематиката „ миграция “ ще бъде главен акцент в европейските политики. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред показа удовлетвореността си от завършилите диалози сред ХДС и ХСС, в които като представител на ХДС и неоспорим престиж Волфганг Шойбле е взел ефективно присъединяване.

В края на срещата Шойбле съобщи на Цветан Цветанов своите поздрави към министър-председателя Бойко Борисов и ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР