Председателят на комисията по външни работи в германския парламент (Бундестаг)

...
Председателят на комисията по външни работи в германския парламент (Бундестаг)
Коментари Харесай

Михаел Рот: РСМ трябва да изпълни задълженията си по пътя към членство в ЕС

Председателят на комисията по външни работи в немския парламент (Бундестаг) и някогашен министър за Европа в немското Министерство на външните работи, Михаел Рот, уточни, че е значимо за стабилността на целия район Северна Македония да извърши отговорностите си и да остане дейна по пътя към преговорния развой за участие Европейския съюз, като уточни, че Европейски Съюз цели да трансформира 2030 година в " годината на ново разширение ".


Това стана ясно след среща сред Михаел Рот и вицепремиера по европейските въпроси на Северна Македония Боян Маричич.

Европейската вероятност на района, новият проект за ускорение на договарянията за присъединение с Европейски Съюз и смисъла на насърчаването на районното съдействие, изключително през идния интервал, бяха част от тематиките на срещата сред двамата.

Според Маричич единствено дружно, с по-голяма ангажираност и съдействие, Западните Балкани и Европейски Съюз могат да изградят " Европа, която е безвредна, която напредва и се развива ". Маричич уточни, че държавното управление поставя старания да резервира динамичността на процеса и Северна Македония да продължи договарянията със прилежащите страни.

На срещата е изработен изводът, че Берлинският развой навлиза в нова фаза и се чака да напредне и да способства доста повече за ускоряването на европейската интеграция на района.

Днес в Тирана стартира срещата на върха на Берлинския развой, на която албанският министър председател Еди Рама ще бъде хазаин на водачите на Балканите и Европейски Съюз, в която ще взе участие и министър-председателят Николай Денков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР