Председателят на Комисията по правни въпроси и депутат от коалицията

...
Председателят на Комисията по правни въпроси и депутат от коалицията
Коментари Харесай

Депутати не знаят защо Гешев иска да бъде изслушан

Председателят на Комисията по правни въпроси и народен представител от обединението ПП/ДБ Стою Стоев се надява да има добра връзка с прокуратурата, с цел да се създадат нещата както би трябвало, в случай че се стигне до чуване на основния прокурор Иван Гешев при закрити врата в Народното събрание.

Пред публицисти преди съвещанието на правна комисия, Стоев сподели, че ще се съобрази с желанието на основния прокурор да не бъде изслушан в отрасловата парламентарна комисия, защото че обвинител номер едно се намира в Европейския парламент в Страсбург.

Той чака да разбере какви са аргументите Гешев да желае чуване при закрити врата в Народното събрание.

" Аз персонално не желая основният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан при закрити врата в Народното събрание ", съобщи от своя страна депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков, който е и някогашен ръководител на правната комисия. Той запита публицистите дали считат, че Гешев може да каже нещо ново, което да изненада пленарната зала. Народното събрание не би трябвало да бъде превръщано в на ниска цена ПР на основния прокурор, посочи Чолаков.

Иначе депутатите получили писмо, че основният прокурор няма да участва на правна комисия през днешния ден и моли различен път на закрито съвещание да бъде изслушан. Ние не сме го канили, той искаше да бъде изслушан, не спести рецензиите си Чолаков по отношение на обвинител номер едно.

Според него основният прокурор най-малко от началото на тази година се е изнервил и е почнал да подхваща дейности, които са по-скоро политически за да бъде занимателен процесът, в случай че може да не се случи механизмът за следствие на основния прокурор и заместниците му, вместо да оказва помощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР