Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов

...
Председателят на комисията по отбрана на Държавната дума Андрей Картаполов
Коментари Харесай

В Русия няма да има нова мобилизация заради изтеглянето на Вагнер от зоната на специалната военна операция

Председателят на комисията по защита на „ Държавната дума ” Андрей Картаполов съобщи, че няма потребност от нова вълна на готовност по отношение на изтеглянето на ЧВК " Вагнер " от зоната на специфичната военна интервенция през днешния ден и няма да има в близко бъдеще, оповестява съветска осведомителна организация.

„ Няма да се изисква нова вълна от готовност. Президентът на Руската федерация Владимир Путин ясно, разбираемо и съответно сподели, че няма да има нова готовност, има плануван набор на военнослужещи по контракт, планувано образуване на военни съединения и елементи, в това число запаса, подготовката им. Няма потребност от готовност през днешния ден и в близко бъдеще ", акцентира Картаполов.

Той означи още, че през днешния ден „ няма опасност от понижаване на бойния капацитет нито в средносрочен, нито в дълготраен проект “.

„ По време на опита за протест чиновници на ЧВК " Вагнер " нямаше отпред, всички бяха в лагери. И офанзивата на ВСУ беше отблъсната на практика без тяхно присъединяване ", сподели още Картаполов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР