Председателят на комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански обясни

...
Председателят на комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански обясни
Коментари Харесай

Каримански потвърди, че ще е номинацията на ИТН за управител на БНБ

Председателят на комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански изясни в студиото на “Здравей, България ” какво значат глобите, наложени от Visa и Mastercard: “Това значи, че всички банки, които са в системата на Visa и Mastercard не могат да се разплащат. Картови схеми, които съществуват единствено в Русия, могат да действат. На процедура най-вече в кеш ще стават разплащанията. Възможно е и кешът да завърши в един миг ”.

По думите Русия има запаси в Китай, които също може да употребява. Според него повишението на цената на метала в Русия през последните две години по време на пандемия е било знак, че суровината отива за въоръжаване.

Блокирането на всички запаси на РЦБ и затрудняването на разплащането ще докара до нараснало изтегляне на кеш, а банките не биха могли да го обслужат съгласно финансиста.

Неговото мнение е, че изключването от SWIFT системата е междинна стъпка. Задръстването на междутърговските взаимоотношения ще повлияе на Европа.

Относно обстановката в България изясни, че външният дълг на страната ни понижава. Щетите от войната към момента не могат да бъдат преценени. Той сподели, че в Закона за държавния бюджет е вкаран член за българите в Украйна. Бежанците от Украйна могат да бъдат настанени в градове като Ловеч и Видин, в които има пустеещи жилища: “Спокойно можем да ги настаним там. Много от тях са медицински сестри и лекари, които могат да бъдат интегрирани, тъй като в тези места има недостиг на експерти ”.

Каримански удостовери, че ще бъде претендентът за началник на Българска народна банка от страна на “Има подобен народ ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР