Председателят на Камарата на представителите републиканецът Майк Джонсън и ръководителите

...
Председателят на Камарата на представителите републиканецът Майк Джонсън и ръководителите
Коментари Харесай

В Конгреса на САЩ работят върху нов проект за помощ на Украйна

Председателят на Камарата на представителите републиканецът Майк Джонсън и ръководителите на основни комисии работят по основаването на нов пакет от помощ за Украйна. Според информацията на телевизия NBC News, представена от Униан, различният план ще мине през Конгреса, без да бъде отритнат от консерваторите, които се опълчват на по-нататъшното финансиране на Украйна.

В момента създаването е на прелиминарен стадий и надалеч от завършването й. Въпреки това републиканците, които са правилни съдружници на Украйна, желаят да бъдат подготвени да одобряват документа незабавно, щом Конгресът утвърди бюджетните закони. Гласуването ще бъде отсрочено за април заради планувана двуседмична отмора в Конгреса в края на март, споделиха двама от източниците.

Както беше посочено, републиканците оферират част от невоенната помощ да бъде отпусната под формата на заем. Съгласно този проект обаче икономическата помощ за украинското държавно управление и поддръжката за дълготрайните му старания за възобновяване на страната също ще зависят от заема. Предлага се като поръчителство да се употребяват съветски активи, иззети от Съединени американски щати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР