Председателят на Камарата на представителите от конгреса на Съединените щати

...
Председателят на Камарата на представителите от конгреса на Съединените щати
Коментари Харесай

На 4 февруари Тръмп говори за Състоянието на съюза

Председателят на Камарата на представителите от конгреса на Съединените щати Нанси Пелоси изпрати в петък писмо до президента Доналд Тръмп, с което го прикани да изнесе на 4 февруари обичайна тирада за положението на съюза, съобщи АП.

По традиция президентът на Съединени американски щати изнася годишното си послание за Състоянието на съюза на взаимна сесия на Конгреса.

" За да се обезпечи баланс на силите, Конституцията приканва президента, да дава на Конгреса информация за Състоянието на съюза ", написа Нанси Пелоси. " В духа на ценене на нашата Конституция, призовавам ви да говорите преди взаимната сесия на Конгреса във вторник, 4 февруари 2020 година ", добави Пелоси.

Поканата идва единствено няколко дни, откакто Камарата стартира процедурата по импийчмънт против Тръмп по две обвинявания за корист с власт и възпрепятстване на Конгреса. По-късно американският президент съобщи, че Пелоси е наясно, че импийчмънтът " машинация е толкоз жалка " и затова се " опасява " да го показа на Сената.

Пелоси му отговри, че Тръмп ще остане в историята като президент, който е бил подложен на процедура по импийчмънт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР