Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти ще покани израелския

...
Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти ще покани израелския
Коментари Харесай

Маккарти ще покани Нетаняху във Вашингтон, ако Байдън не го направи

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти ще предложения израелския министър-председател Бенямин Нетаняху във Вашингтон, в случай че президентът Джо Байдън не направи това, заяви NBC.


" Ако това не се случи, ще поканя министър-председателя да пристигна да се срещне с Камарата ", сподели Маккарти, имайки поради посещаване в Белия дом.

Маккарти към този момент е поканил израелския президент Исаак Херцог да приказва пред Конгреса през юни, с цел да означи 75-годишнината на еврейската страна.

Маккарти обвърза неналичието на диалози с президента за повдигане на тавана на американския дълг с неналичието на диалози сред Байдън и Нетаняху за посещаване.

" Президентът Байдън не е разговарял с мен за тавана на дълга през последните към 80 дни, тъй че мисля, че той, министър-председателят, може би ще бъде в добра компания, в случай че се отнася към мен по същия метод ", сподели той пред израелското издание.

Нетаняху постави клетва като министър-председател през декември, връщайки се към ролята, която последно заемаше през юни 2021 година, единствено няколко месеца след началото на ръководството на Байдън.

В края на март, скоро откакто Нетаняху се съгласи да спре разединяващия проект за преразглеждане на правосъдната система на страната до идната парламентарна сесия, Байдън изрази угриженост за здравето на израелската народна власт.

" Подобно на доста мощни поддръжници на Израел, аз съм доста угрижен. И съм угрижен, че те ще схванат това. Те не могат да продължат по този път ", сподели Байдън пред кореспонденти. " Надявам се, че министър-председателят ще работи по метод, по който ще се опита да създаде някакъв същински компромис. Но това следва да забележим. "

Запитан дали възнамерява да предложения Нетаняху в Белия дом, Байдън отговори: " Не в близко бъдеще ".

Израелският водач наподобява отговори на забележките на Байдън в поредност от туитове, като написа, че познава Байдън от повече от 40 години и че връзките сред Съединени американски щати и Израел са " неразрушими " и " постоянно преодоляват инцидентните различия сред нас ".

" Моята администрация е ангажирана с укрепването на демокрацията посредством възобновяване на верния баланс сред трите клона на властта, което се стремим да реализираме посредством необятен консенсус ", продължи Нетаняху. " Израел е суверенна страна, която взема решенията си по волята на своя народ, а не въз основа на напън от чужбина, в това число от най-хубавите другари. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР