Председателят на Има такъв народ Слави Трифонов е завел дело

...
Председателят на Има такъв народ Слави Трифонов е завел дело
Коментари Харесай

Слави Трифонов ще съди Кирил Петков за 50 000 лв.

Председателят на " ИТН " Слави Трифонов е завел дело против Кирил Петков, като твърди, че министър председателят в оставка му е нанесъл репутационни вреди с това, че го е обвързал с " мафията ".

Според информация на правния уебсайт " Лекс " - Трифонов претендира за обезщетение в размер на 50 000 лева с иск пред Софийския градски съд, който е постъпил в петък.

Още на 13 юни той се закани да заведе дело против Петков, Асен Василев и спортния министър (и негов някогашен съпартиец) Радостин Василев за " неистини и внушения ", стартирани след решението на Трифонов да отнеме болшинството на кабинета.

" Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, само че би трябвало да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници поради лъжите им. Спечелих всички каузи. Сега ще заведа каузи против Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните неистини и внушения. И, несъмнено, ще ги печеля ", разгласи той на 13 юни.

В същия ден стана ясно, че петима членове на ПГ на " ИТН " напущат групата и ще поддържат обединението към " Продължаваме промяната ". Няколко дни по-късно ги последва и шести народен представител, решил да се разгласи за самостоятелен от Има Такъв Народ - Кирил Симеонов.

Засега не е ясно дали Трифонов ще извърши желанието си да съди и финансовия, и спортния министър (в оставка).

В. " Сега " припомня, че през 2021 година Асен Василев заведе дело против Тошко Йорданов за това, че го е наклеветил, потвърждавайки, че е откраднал интелектуална благосъстоятелност. Към оня миг Василев към този момент не беше длъжностен министър на финансите.

Той беше завел непълен иск за 25 100 лева с искания за цялостно обезщетение, което може да доближи до 250 000 лева при решение на делото в негова изгода.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР