United Group, водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа,

...
United Group, водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group, водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, реализира рекордни финансови резултати за 2023 година. Групата бележи 7% растеж на приходите и оперативната облага (EBITDAal), надлежно до 2,791 млн. евро и 988 млн. евро. С отчитане на въздействието на продажбата на портфолиото си от кули през август 2023 година, Групата реализира 10% органически растеж на EBITDAal през 2023 година

Всички бизнес звена реализират мощен органически растеж на приходите. Особено удобно въздействие върху резултатите оказват: 1) продължаващото разширение на клиентите на мобилни услуги на главните пазари на Групата; 2) мощното търсене на бизнес ИТ решения и съоръжение, изключително в Гърция; и 3) растежът в активността на United Media, с помощта на възходящите продажби на реклама и медийно наличие.

Печалбата преди лихви, налози, амортизации и след наеми (EBITDAal) се повлияват положително от тези фактори, подкрепящи мощния растеж на приходите и самодейното ръководство на разноските, което разрешава на Групата, макар инфлационния напън, да поддържа марж на EBITDAal от 35%.

" 2023 година беше годината на стратегическа интеграция на придобиванията ни в Гърция, България и Хърватия, като всички съществени начинания, в това число оптимизацията на разноските, бяха приключени до края на годината. Освен това спомагателните ни вложения в оптични и 5G технологии, както и основните придобивания на радиочестотен набор, способстваха за затвърждаването на позициите ни на всички съществени пазари, " съобщи Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group.

" В тази предизвикателна среда продължаваме да реализираме мощен напредък, като следваме тактиката си за даване на висококачествени артикули и услуги посредством съвременна и постоянна инфраструктура " /

Интегрираният бизнес модел като основно предимство

United Group реализира резистентен растеж в дълготраен проект. Като водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, United Group дава на всички свои пазари най-голямата и съвременна високоскоростна мрежа за данни както по мобилна, по този начин и по закрепена съгласуваност, продуцира телевизионно наличие, излъчва и стриймва съществени спортни и развлекателни формати, както и богата гама от новинарски портали на тези пазари. През 2023 година повече от 5,3 млн. семейства разчитат на интернет и телевизионна услуга от United Group, а мобилните ѝ услуги доближават до над 7,34 млн. клиенти. Ангажиментът на компанията да предлага комбинирани пакети с добавена стойност, в това число обединяването на закрепени и мобилни услуги, е основен фактор за този непрестанен триумф. Освен това United Media доближава до 8,2 млн. семейства посредством своите канали, а вътрешният продуцентски екип основава завладяващи медийни артикули за своите канали, което в дълготраен проект усилва клиентите на платена телевизия. Понастоящем United Media продуцира близо 50% от общото наличие в телевизионното си портфолио, в това число FTA (наземни) и платени телевизионни артикули, разнообразни от спортните канали, като главните ѝ стратегии в най-гледаното телевизионно време нормално реализират рейтинги сред 25% и 40% на главните пазари, на които оперира медийният сегмент на Групата.

Доказан опит в региона на придобиванията

От 2000 година насам United Group сполучливо е осъществила близо 150 сполучливи придобивания, като 5 от тях са осъществени през 2023 година Като значим стадий, през февруари 2024 година United Group сполучливо завърши придобиването на Булсатком ЕООД - №3 снабдител на закрепени телекомуникационни услуги в България. Това стратегическо придобиване ще разреши на компанията да разшири покритието на семейства в България и ще даде търсените артикули и услуги на United Group и на клиентите на Булсатком.

Надграждане на капацитета за по-нататъшен напредък

През 2023 година United Group регистрира доста усъвършенстване на оперативния паричен поток в следствие както на растежа на EBITDAal, по този начин и на намаляването на финансовите разноски (от 27% от приходите през 2022 година на 23% през 2023 година, което се дължи частично на намаляването на финансовите ресурси, насъбрани в очакване на нарушавания на веригата за доставки през годините на COVID). От решаващо значение е фактът, че през 2023 година United Group се възползва от мощното търсене на инфраструктура от телекомуникационни кули, с цел да продаде своя портфейл от кули за 1,2 милиарда евро. Тези приходи бяха употребявани за доста понижаване на задлъжнялостта на бизнеса, което от своя страна освободи парични потоци за предстоящ напредък. Към 31 декември 2023 година чистият ливъридж (съотношението на чистия дълг на Групата към поправената EBITDAal за последните две тримесечия, преизчислена на годишна база) понижава до 4,20x спрямо 4,96x към 31 декември 2022 година Рейтинговите организации потвърдиха кредитния рейтинг на United Group от B2 (стабилен) / B (положителен) (Moody`s / S&P).

Важни стадии през 2024 година

През 2023 година United Group реализира забележителен прогрес, полагайки основите за триумфа през първото тримесечие на 2024 година Усилията се отплащат, осигурявайки позицията на втория по величина мобилен оператор в Словения. Това достижение отразява уговорката на компанията да уголемява своето наличие в района. Инвестициите на United Group в инфраструктурата за транспорт на оптични кабели до дома (FTTH) я трансфораха във втория по величина снабдител на FTTH мрежа в Гърция, наблягайки упоритостта на компанията да дава високоскоростна интернет съгласуваност на гръцките семейства. А стратегическият ход за придобиване на Булсатком към този момент затвърди позицията ѝ на максимален оператор в България. Чрез консолидираното на Булсатком, United Group цели да усъвършенства услугите си и да доближи до по-широка потребителска база.

Отказ от отговорност

Това прессъобщение е с осведомителна цел и не съставлява предложение за продажба или покана за предложение за покупка на скъпи бумаги, в която и да е компания.

Изявленията в това прессъобщение, които не са исторически обстоятелства, са планирани изказвания. Всички изказвания, ориентирани към бъдещето, са подвластни от опасности и неустановеност, които могат да повлияят на действителните резултати на Групата и могат да доведат до това действителните резултати да се разграничават значително от тези, изразени във всички планирани изказвания, направени от името на Групата. Бъдещите прогнози и информация, съдържащи се в актуалното известие, са направени към датата на актуалното известие и Групата не поема уговорката да актуализира обществено или да ревизира каквито и да било планирани изказвания или информация, без значение дали е настъпила смяна вследствие на нова информация, бъдещи събития или по различен метод, в случай че това не се изисква от използваните закони за скъпите бумаги.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР