Председателят на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян

...
Председателят на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян
Коментари Харесай

Столичните социалисти подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

Председателят на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов подари на кмета Йорданка Фандъкова устав за редене на павета от 1936 година Пред публицисти Паргов сподели, че от левицата вършат жеста като градивна съпротива, а задачата е остарелият устав " да ѝ служи като учебник ".

" И тъй като станахме за посмешище с паветата по улиците през последните няколко месеца, по тази причина изнамерихме от архивите един устав за каменно-паважни настилки, който е от 1936 година Преди повече от 80 година нашите прародители на територията на София явно са се вълнували от това по какъв начин би трябвало да се редят павета дейно, тъй че настилката да не бъде нарушавана ", сподели Паргов, представен от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

" Този устав би трябвало да влезе в приложимост и да служи на госпожа Фандъкова и Столична община като учебник по редене на павета, с цел да може да се обучат те, да се обучат и тези, които вършат каменно-паважни настилки, и да знаят, че не е доста лесна работа и това е било поминък ", съобщи още Паргов.

Той добави, че ремонтът на бул. " Княз Александър Дондуков " е една сага, като се стартира от проектирането и разногласията павета или асфалт. " Някои играха и плажен волейбол върху пясъка, само че явно и това не оказа помощ, с цел да се оправим в период и качествено ", уточни той.

Ремонтът на централния столичен бул. " Княз. Ал. Дондуков ", чиято стойност е 7.2 млн. лв., стартира на 4 юни и по проект трябваше да продължи доникъде на септември, само че работата се проточи до 20 ноември. В началото на месеца се наложи ремонт на ремонта, тъй като поради не добре квалифицираната основа паветата се бяха разместили. Общината неколкократно обясняваше забавянето с решението на Министерството на културата от края на май за смяна на настилката на булеварда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР