Председателят на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев след известни пречки,

...
Председателят на гражданско движение БОЕЦ Георги Георгиев след известни пречки,
Коментари Харесай

Боец търси Халил Летифов, но попадна на Делян Пеевски

Председателят на гражданско придвижване БОЕЦ Георги Георгиев след известни спънки, защото към момента е с наложена възбрана от Вежди Рашидов, бе въпреки всичко позволен в постройката на Народното събрание. Там той показа пред парламентарната група на ПП/ДБ доказателства и свидетелски показания, че зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов е взел участие персонално в скица за пазаруване на гласове в Гурково, област Стара Загора.

Георгиев изясни пред публицисти, че има такава информация, още от през вчерашния ден сутринта, като към този момент е подал сигнал в Министерство на вътрешните работи, само че не е получил реакция от министерството. Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са знаели за пазаруването на гласове, само че са си затворили очите, счита водачът на гражданското придвижване.

Той показа, че пред депутатите от ПП/ДБ разказал, че разполага с данни по какъв начин Летифов " носел чантите с пари " на кмета на Гурково - Мариан Цонев, и на сина му Георги. Оттам нататък те стигали до " барони, тартори, отговорници ". Председателят на БОЕЦ показа локален предприемач, който се е срещал персонално с Летифов и удостоверява информацията. Друг от очевидците не е бил позволен в постройката. " Искаме да наградите за чуване вицепремиера Иван Демерджиев и да създадете комисия, която да проверява всички данни. Те не са единствено за пазаруване на гласове, а за операции, неточност с бюлетините, за цялата организация на изборите ", сподели Георги Георгиев.

След това той остави на депутатите от ПП/ДБ копие от сигнала, подаден към Министерство на вътрешните работи, а националните представилите от обединението му дали обещание да зададат въпросите си към служебния вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев. Такова чуване междудругото следва през днешния ден.

След излизането от парламентарната стая на ПП/ДБ, Георгиев се насочи да търси Халил Летифов. Той потегли към групата на Движение за права и свободи и се натъкна в коридорите на глобения по " Магнитски " народен представител Делян Пеевски, който пък го попита за какво търси тъкмо Летифов. " Дайте го (сигнала) на управлението. Заработихте ли си надницата? ", добави Пеевски. " Вие сте престъпен нарушител, господин Пеевски ", обърна се към него Георгиев.

В последна сметка БОЕЦ не съумя да открие зам.-председателя на Движение за права и свободи Халил Летифов. " Няма да забравим тази скица с пазаруването на гласове. Ако не се проверява, обществото ще смята, че тези вътре това не ги интересува. А не е по този начин, тъй като предстоят последващи избори ", сподели още Георгиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР