Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик

...
Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Да се фокусираме върху собствените източници в бюджета на ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в предложи на европейските водачи да се концентрират върху три тематики – върховенството на закона, личните източници в бюджета на Европейски Съюз и формулата за разпределяне на средства от фонда за възобновяване.

Заседанието продължава 8 часа, като през днешния ден не се чака да бъде реализиран компромис.

По последна информация, един от въпросите, които сега се разискват, е каква формула да се приложи за безвъзмездните средства от фонда за възобновяване и механизма за резистентност, който е в размер на 310 милиарда евро.

Според компромисния проект, препоръчан от Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в, 70 на 100 от средствата във фонда би трябвало да бъдат изплатени през 2021-ва и 2022-ра година съгласно препоръчаната от Европейската комисия формула, която взема поради безработицата в интервала 2015-2019-та.

Останалите 30 на 100 пък се предлага да се раздадат през 2023-та година на основата на спада на Брутният вътрешен продукт през 2020-та и 2021-ва година.

Брюксел ще разиска обвързването на европейския бюджет с върховенството на закона

Според някои калкулации, в случай че този компромис бъде признат, най-облагодетелствани ще бъдат Чехия, Франция, Финландия, Италия и Нидерландия. Междувременно нидерландският министър председател Марк Рюте предложи да бъде основан механизъм за споразумяване на заплащанията.

По-рано европейски водачи показаха вяра, че на днешното съвещание в Брюксел ще бъде реализиран компромис по бюджета на Европейски Съюз и проекта за възобновяване от пандемията с ковид, отбелязва БНР.

Първият физически Европейски съвет от началото на пандемията се организира при засилени епидемиологични ограничения. Очертава се мъчно съвещание за постигането на компромис, изключително за възстановителния проект.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в съобщи по-рано, че на днешната среща на европейските водачи предстоят доста сложни договаряния, само че изрази вяра, че може да бъде открит компромис: "Въпросът не е единствено за пари, а и за бъдещето на европейския план и по тази причина дали желаеме една по-силна и по-солидна Европа, която да може да е по-устойчива на ударите, пред които сме изправени. Напълно съм уверен, че с политически кураж е допустимо да реализираме съглашение ".

Българският министър председател Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г също изрази вяра още през днешния ден Европейският съвет да успее да реализира съглашение по бъдещия бюджет на Европейски Съюз.

Борисов в Брюксел: Надявам се макар разликите през днешния ден да имаме към този момент реализирано съглашение

Президентът на Франция Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на съобщи на влизане в Европейския съвет, че е "уверен, само че и внимателен " за намиране на компромис по проекта за възобновяване от пандемията и 7-годишния бюджет на Европейски Съюз: "Франция и Германия реализираха съглашение на 18-ти май. То бе в основата на предлагането на Европейската комисия за възстановителния проект ", означи Макрон и акцентира: "Следващите часове за напълно решаващи за посрещането на тази упоритост - да успеем да реализираме компромис. За доста от нас е заложен на карта нашият европейски план. Аз съм убеден, само че внимателен. Ще вложа оптималната упоритост и дружно с канцлера Меркел и ръководителя Мишел ще създадем всичко, с цел да бъде реализирано съглашение ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР