Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик

...
Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл Мишел – белгийски политик
Коментари Харесай

ЕС съветва Путин да не се намесва със сила в Беларус

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в и президентът на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През разискаха през днешния ден методите за започване на разговор за излизане от рецесията в Беларус, в това число посредством ходатайство на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Телефонният диалог на Мишел с Путин се е състоял ден преди изключителна среща на Европейския съвет, на която се чака Европейски Съюз да изрази взаимност с стачкуващите в Беларус, гневни поради изборите на 9 август, на които бе избран отново президентът Александър Лукашенко.

Мишел, който ще оглавява утрешната видеоконферентна среща на 27-те водачи от Европейски Съюз, не даде детайлности за диалога си с съветския президент.

Той единствено написа в Туитър, че "кризата може да бъде решена само посредством кротичък и същински изчерпателен разговор ". Представител на Европейски Съюз разясни, че в 30-минутния диалог са били дискутирани "най-добрите способи за насърчаване/подпомагане на вътрешнобеларуския разговор ", в това число с присъединяване на ОССЕ.

I just discussed the situation in with President Putin of Russia

Only peaceful and truly inclusive dialogue can resolve the crisis in BY.
— Charles Michel (@eucopresident)
Външната министърка на Швеция Ан Линде, чиято страна следва да стане ротационен ръководител на ОССЕ, е предложила да замине за Минск.

В Европейски Съюз към този момент има единодушие за налагането на наказания против беларуски представители, които счита за виновни за изборни измами и за преследвания на стачкуващи. Очаква се водачите на страните-членки на Съюза да одобрят проекта за глобите и да изпратят обръщение към Русия да не се намесва със мощ в Беларус.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР