Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел няма да участва в

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел няма да участва в
Коментари Харесай

Шарл Мишел няма да участва в дебата в Европарламента

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел няма да взе участие в дебата в Страсбург заради здравословни аргументи, заяви „ The Brussels Times ”.

Очакваше се Мишел да дойде в Страсбург на 17 януари, с цел да разиска упования завършек на мандата си, който ще бъде пресечен заради решението му да се бори за място в Европейския парламент на изборите през юни. Поради остри болки в долната част на гърба обаче лекарят му го е посъветвал да ограничи придвижванията си.

" По медицински аргументи и по съвет на неговия доктор президентът би трябвало да ограничи придвижванията си. Графикът му за идващите дни се поправя ", съобщи представител.

Вместо това Мишел ще участва в Парламента при започване на февруари, където ще показа заключенията от срещата на върха на Европейски Съюз, която се организира през декември, както и от идната среща на върха на 1 февруари.

48-годишният политик и някогашен министър-председател е отпред на листата с претенденти на демократичната партия Mouvement Reformateur (MR) за европейските избори на 9 юни. Ако бъде определен, той ще би трябвало да се отдръпна от поста ръководител на Съвета в средата на юли, с което ще редуцира мандата си, който в началото трябваше да завърши на 30 ноември. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР