Председателят на Европейския съвет Доналд Туск се обяви за отлагане

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск се обяви за отлагане
Коментари Харесай

Преди Срещата на върха: Туск се обяви за отлагане на Брекзит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск се разгласи за отсрочване на Брекзит с най-много до една година. Позицията му е изразена в писмо до 27-те страни-членки, които на следващия ден ще разискват казуса на среща на върха в Брюксел.

 © БГНЕС
Отлагането е обвързано с редица условия, в това число осъществяване на избори за Европарламент в края на май, гласи проектозаключението от срещата, представено от Ройтерс.

Според текста удължаването на периода може да бъде прекъснато още на 1 юни, в случай че Лондон не организира вота. Обединеното кралство би трябвало да се въздържа от дейности против реализиране задачите на Евросъюза, написа още в проектодокумента.

Европейски дипломати, представени от Ройтерс, са скептични за предлаганата 12-месечна пролонгация. Няколко страни са съгласни с Франция, че този период е прекомерно дълъг и ще упорстват за отсрочване единствено до края на годината.

 Последна совалка на Тереза Мей преди утрешното решение на Европейски Съюз за Брекзит Последна совалка на Тереза Мей преди утрешното решение на Европейски Съюз за Брекзит
Лондон, Берлин, Париж и Люксембург са четирите подиуми, на които през днешния ден се разиграва следващият епизод от сагата Брекзит преди утрешната изключителна среща н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР