Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разкритикува американския президент Доналд

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разкритикува американския президент Доналд
Коментари Харесай

Туск: С приятели като Тръмп, кой има нужда от врагове

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разкритикува американския президент Доналд Тръмп в речта си по време на срещата на върха на ЕНП в София, която предшества Европейският съвет на следващия ден.

" Когато погледнем към последните решения на президента Тръмп, някой може да се запита – с другари като тези, кой има потребност от врагове? Ако приказваме почтено, Европа би трябвало да бъде доста признателна на президента Тръмп. Благодарение на него се отървахме от всичките си илюзии. Той ни накара да разберем, че в случай че имаме потребност от другарска ръка, ние може да я открием на личното си рамо. Европа би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да резервира трансатлатническите връзки, само че би трябвало да бъдем подготвени и за тези сюжети, при които действаме сами. Имаме задоволително капацитет, с цел да посрещнем това предизвикателство. ", съобщи Туск, съобщи БНР. Той добави, че би трябвало да се каже ясно - или Европа и Съединени американски щати са обединени, или не. Туск сподели, че ще изиска от европейските водачи да поддържат договорката за нуклеарната стратегия на Иран, от която Тръмп се отдръпна.

" Европейският съюз и Съединените щати са другари и сътрудници. Ето за какво налагането на мита не може да бъде обяснено със отбрана на националната сигурност. Абсурд е даже да се намерения, че Европейският съюз може да бъде опасност за Съединените щати. Трябва да върнем действителността в тези диалози, защото досега това не е по този начин...Освен обичайните политически провокации – такива като възхода на Китай и нападателната позиция на Русия, в този момент се срещаме и с нов феномен – капризите на американската администрация ", съобщи още Туск.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР