Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди полските консервативни управляващи,

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди полските консервативни управляващи,
Коментари Харесай

Доналд Туск предупреди, че има голям риск Полша да напусне ЕС

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предизвести полските консервативни ръководещи, че има голям риск страната им да излезе от Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

" Това е изключително сериозен въпрос, трагично сериозен въпрос. Бих желал хората, които са поели по този път, да дойдат на себе си ", съобщи във Варшава някогашният полски демократичен министър председател.

" Полекзит, т.е. излизане на Полша от Европейски Съюз, за жал ми наподобява вероятен не тъй като (лидерът на ръководещата консервативна партия) Ярослав Качински е намислил подобен проект. Той споделя, че няма такова желание ", сподели Туск, само че напомни, че и някогашният английски министър председател Дейвид Камерън не е възнамерявал да извади страната си от Европейски Съюз и в действителност е положил огромни старания да избегне брекзита.

" Няма значение дали Ярослав Качински възнамерява излизането на Полша от Европейски Съюз или единствено задейства процеси, които може да доведат до това ", съобщи Туск, имайки поради напреженията сред Варшава и Брюксел.

Европейската комисия и някои страни от Европейски Съюз укоряват полските консерватори, че слагат в заплаха основополагащите правила на правовата страна, да вземем за пример с опита си да подчинят правосъдната власт с редица противоречиви промени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР