Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди лидерите на ЕС

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди лидерите на ЕС
Коментари Харесай

Politico: Доналд Туск предупреди ЕС да се готви за “най-лошия възможен сценарий“ заради Доналд Тръмп


Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предизвести водачите на Европейски Съюз да се готвят за „ най-лошия вероятен сюжет “ поради президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, акцентирайки, че неразбирателствата в трансатлантическите връзки се простират оттатък комерсиалната война, се споделя в информация на Politico.

„ Докато обсъждаме миграцията или промените в Еврозоната, би трябвало да знаем и какъв е геополитическият подтекст след срещата на високо ниво на Г-7 в Канада “, написа в писмо на Туск до водачите на Европейски Съюз преди срещата на Европейския съвет в Брюксел в четвъртък и петък.

„ Въпреки неуморните старания за запазването на единството на запада, трансатлантическите връзки са под необикновен напън поради политиките на президента Доналд Тръмп. За жал раздялите отиват оттатък търговията. Ще споделя с вас политическата ми преценка какво е ситуацията ми. Вярвам, че би трябвало да се надяваме за най-хубавото, само че в същото време да сме подготвени за най-лошия вероятен сюжет “, добави ръководителя на Европейския съвет.

Тръмп доста е обтегнал трансатлантическите връзки със серия едностранни решения, възмутили европейските водачи. Той изостави Парижкото климатично съглашение, реалокира посолството на Съединени американски щати в Израел от Тел Авив в Ерусалим, изтегли страната си от Иранското нуклеарно съглашение и стартира комерсиална война, вдигайки вносните мита за алуминия и стоманата.

https://www.politico.eu/article/tusk-warns-eu-of-worst-case-scenarios-due-to-trump/

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР