Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предлага на Обединеното кралство

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предлага на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Брюксел ще предложи 12 месечно отлагане на Брекзит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предлага на Обединеното кралство 12-месечно „ гъвкаво “ отсрочване на Брекзит, съгласно почитан източник в Европейски Съюз. Днес във Англия не престават договарянията сред Консервативната и Лейбъристката партия за намиране на излаз от рецесията към Брекзит.

Туск е декларирал, че е намерил отговор преди срещата на високо ниво на 12 април. По-рано Брюксел разгласи, че Англия би трябвало до 12 април да каже дали ще взе участие в изборите за Европейски парламент, в противоположен случай по-дългото отсрочване на Брекзит може да се окаже невероятно.

Според почитан източник от Брюксел Туск счита, че препоръчаното от него 12-месечно отсрочване отстрани опцията Англия непрекъснато да желае отсрочване на напускането си.

Междувременно в Лондон не престават партийните договаряния за реализиране на задоволително съглашение за Брекзит. Главният юридически консултант на държавното управление Джефри Кокс предизвести партиите, че в случай че не съумеят да се договорят, отлагането би трябвало да е за по-дълго време.

Твърди се, че консерваторите и лейбъристите гледат изцяло съществено на намирането на компромис и Брекзит попада в манифестите и на двете партии, само че вековните политически разлики са спънка за реализиране на единодушие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР