Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни пристига в София, за

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни пристига в София, за
Коментари Харесай

Таяни идва да провери готовността на София за председателството на ЕС

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни идва в София, с цел да разиска с управляващите у нас дилемите и отговорностите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Таяни ще беседва с президента Румен Радев, с премиера Бойко Борисов и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. На срещата с министър-председателя ще бъдат разисквани дилемите пред страната ни в границите на европредседателствотото, а също и основни тематики, свързани с бъдещето на Европа и европейската вероятност пред Западните Балкани. След диалога си Таяни и Борисов се чака да дадат взаимна конференция.

По-късно ръководителят на Европейския парламент ще направи послание пред депутатите в Народното събрание.

Веднага след речта на Антонио Таяни от парламентарната естрада ще се организира среща сред председателските препоръки на Екологичен потенциал и българското Народно заседание.

В нея ще вземат участие и комисиите, ангажирани с парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

По-късно следобяд Антонио Таяни ще взе участие в спор с младежи на тематика " Гласът на младите – каква Европа желаеме? “ в СУ " Св. Климент Охридски “.

Дискусията ще даде опция на българските студенти и академичната общественост да изразят своите визии и упования, свързани с бъдещото развиване на европейския план, както и да насочат въпросите си към водачите на политическите партии в Екологичен потенциал, които съпровождат Таяни при визитата му у нас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР