Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

ЕС подкрепя създаването на морски хуманитарен коридор от Кипър за Газа

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е приветства опцията за основаване на морски филантропичен кулоар от Кипър до Газа, заяви кипърската редакция на в. „ Катимерини “.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 924
Тя приказва през вчерашния ден пред годишната конференция на посланиците от Европейски Съюз в Брюксел, като в словото си засегна войната в Украйна, събитията в Близкия изток и връзките с Китай.

„ Помощта към този момент влиза през граничния пункт в „ Рафах “ [между линията Газа и Египет]. Но количествата остават прекомерно дребни, с цел да отговорят на големите филантропични потребности в Газа “, съобщи Фон дер Лайен, като добави, че за Европейски Съюз е предпочитано да се работи с сътрудниците за укрепването на логистичния потенциал в „ Рафах “.

Тя посочи, че Европейски Съюз работи с Израел, Египет и Организация на обединените нации за влизането на повече филантропични конвои в Газа.

В същото време тя изясни, че се работи по спомагателни направления като „ морски кулоар от Кипър “, посредством който „ ще бъде обезпечен резистентен, контролиран и постоянен поток от помощи “.

Фон дер Лайен съобщи, че приветства „ отличното съдействие с президента [на Кипър] Никос Христодулидис и неговото държавно управление “.

По думите ѝ Европейски Съюз е най-големият донор на филантропична помощ за Газа и ще продължи да работи за това помощта да доближава до нуждаещите се цивилни, защото тази помощ „ може да бъде решаваща за живота и гибелта на хиляди палестинци “, написа Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР