Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Четвъртата вълна е пандемия на неваксинираните

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че четвъртата вълна на COVID-19, която връхлита Европа, е " пандемия на неимунизираните " и прикани хората да си слагат бустерна доза, написа европейската редакция на Politico.

Говорейки пред пленарното съвещание на Европейския парламент в Страсбург, фон дер Лайен уточни огромни и тревожни разлики в равнищата на имунизация в другите страни-членки на Европейски Съюз. В България малко повече от 29 % от възрастните са изцяло имунизирани, спрямо над 90 % от възрастните в Португалия и Ирландия.

" Натискът на пандемията не е завършил ". Днес сме в по-добра обстановка с помощта на съществуването на ваксини, които защищават ", сподели фон дер Лайен пред Народното събрание.
свързани новини3286преди 22 часа
Но макар тази наличност, означи тя, доста хора остават неимунизирани. И тези хора са изложени на доста по-висок риск да се разболеят съществено и да бъдат приети в болница. " В множеството страни леглата за интензивно лекуване се запълват или от хора, които не са били имунизирани, или са били единствено отчасти имунизирани ". Така че има доста ясна връзка ", добави тя.

" Ако погледнем страни като Португалия или Испания, да вземем за пример, в които 80 до 90 % от възрастните са имунизирани, рискът от гибел от COVID-19 през първите седмици на ноември е до 30 пъти по-нисък, в сравнение с в страните с най-ниските равнища на имунизация ", посочи Фон дер Лайен.

Фон дер Лайен, която е подготвен доктор, сподели, че няма подозрение, че тези, които не са имунизирани, съставляват голямото болшинство от хоспитализациите и смъртните случаи в актуалната вълна. " Ако погледна равнищата на смъртност и произшествия, това, което виждаме в този момент, е, че имаме пандемия на неимунизираните. Така, че да продължим имунизацията остава нашият главен приоритет ", съобщи тя.

Председателят на Комисията прикани националните столици да засилят обсега си. " Трябва да разберем по-добре за какво някои хора не са имунизирани. Трябва да предоставим ясна информация. Трябва да достигнем до хората във всеки град и да ги убедим да се имунизират. На всичкото от горната страна имаме потребност от бустери за тези, които към този момент са били имунизирани ", добави Фон дер Лайен.

На този фронт тя сподели, че последният контракт на Комисията за закупуване на 1.8 милиарда дози ваксини BioNTech/Pfizer ще бъде задоволителен за целия континент, написа " Фокуснюз ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР