Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен възнамерява да

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен възнамерява да
Коментари Харесай

Фон дер Лайен се впуска в надпреварата за шеф на НАТО?

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен има намерение да се кандидатира за общоприет секретар на НАТО , оповестява италианският в. " Република ".

Изданието отбелязва, че това е допустимо, ако фон дер Лайен не бъде избрана отново за началник на Европейска комисия.

Авторът на обявата акцентира, че фон дер Лайен може да бъде съвършен претендент за Съединени американски щати, " тъй като евентуалните други възможности не са напълно безапелационни " .

Днес следва Фон дер Лайен да посети Канада и Съединени американски щати. Това пътешестване може да се преглежда в подтекста на възможното издигане на нейната кандидатура за поста общоприет секретар на НАТО, написа изданието.

По-рано представителят на Европейската комисия Кристиан Виганд съобщи, че до лятото на тази година в Хага би трябвало да бъде открит Международният център за събиране на " доказателства за закононарушения в Украйна " . Фон дер Лайен разгласи основаването на центъра при започване на февруари. Съвместен екип от следователи под егидата на " Евроджъст " ще взе участие в координирането на събирането на доказателства.
 Столтенберг остава отпред на НАТО до октомври Обновена
Столтенберг остава отпред на НАТО до октомври

Първоначално бе обявено, че мандатът му ще бъде продължен до април 2024 година

През февруари беше обявено, че  НАТО ще удължи мандата на сегашния общоприет секретар Йенс Столтенберг до  април 2024 година заради неговите " изключителни достижения " и с цел да се подсигурява стабилността на военния съюз по време на продължаващата война в Украйна.

Впоследствие обаче тази информация бе опровергана и представител на Алианса посочи, че - през октомври тази година.

Като възможни претенденти за поста се спрягат също имената на п ремиера на Испания Педро Санчес и министъра на защитата на Англия Бен Уолъс.
 Столтенберг размишления и остава отпред на НАТО още година
Столтенберг размишления и остава отпред на НАТО още година

Заради войната в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР