Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова днес

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова днес
Коментари Харесай

Фон дер Лайен призова Европарламента да подкрепи търговското споразумение с Великобритания

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани през днешния ден Европейския парламент да поддържа комерсиалното съглашение с Англия. Евродепутатите ще обсъдят съглашението в продължение на четири часа и ще гласоподават тази вечер.

" С днешното гласоподаване се отваря нова страница. Само историята ще даде оценка на пътя, по който поемаме, няма да бъде елементарно ", съобщи Фон дер Лайен.

По нейните думи одобряването на съглашението е значимо, с цел да се избегнат едностранните дейности. Тя заяви, че Европейска комисия ще предложи всички европейски решения, свързани с осъществяването на съглашението, да бъдат съгласувани с Екологичен потенциал, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Споразумението пази ползите и правата на жителите на Европейски Съюз, единния пазар, съдържа благоприятни условия за споразумяване на разногласия и за предприемане на едностранни ограничения при нужда. Няма да се поколебаем да вземем едностранни ограничения, в случай че се наложи ", уточни ръководителят на Европейска комисия.

Търговското съглашение сред Европейски Съюз и Англия влезе в действие от началото на годината на предварителна основа. След днешното гласоподаване в Екологичен потенциал се планува процесът по утвърждение от европейска страна да приключи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР