Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова 27-те

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова 27-те
Коментари Харесай

Внасянето на газ прави ЕС твърде уязвим, настоя Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани 27-те страни членки да се откажат от природния газ освен с цел да ускорят прехода към чиста сила, само че и да създадат Общността по-независим състезател в света, осведоми " Асошиейтед прес ".

В навечерието на срещата на държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейски Съюз, отдадена на енергийната рецесия, Фон дер Лайен посочи пред Европейския парламент, че защото блокът внася 90% от газа си - огромна част от стратегическия противник Русия - " това ни прави уязвими ".

В резултат на това тя желае Европейски Съюз да удвои бързия преход към чиста сила от вятър и слънце, която може да се създава вътрешно и в последна сметка ще бъде доста по-евтина от вносните изкопаеми горива.

Скокът на цените на газа в последно време първо удари най-уязвимите фамилии в Европейски Съюз, а шефката на Европейска комисия още веднъж насочва апел към страните членки да се уверят, че налозите и данъците за сила могат да бъдат приспособени, с цел да защитят най-бедните жители на Европейски Съюз.

Ала Фон дер Лайен също по този начин засегна тематиката от стратегическо значение, с цел да бъде по-малко подвластна от вноса. Дори в случай че страна сътрудник като Норвегия е нараснала износа си към блока, с цел да отговори на увеличеното търсене, един огромен състезател не го направи.

" Въпреки че (руският) " Газпром " извърши дълготрайните си контракти с нас, той не отговори на по-голямото търсене, както го направи през предходните години. Тъй че Европа през днешния ден прекалено много разчита на газ ", акцентира тя.

В резултат на това преходът към чиста сила не бил нужен единствено с цел да се трансформира в енергийно безпристрастен доникъде на века.

" Преходът към чиста сила е освен жизненоважен за нашата планета. Това също е от решаващо значение за нашата стопанска система и за устойчивостта на разтърсвания в цените на силата ", сподели тя.

Това беше прикрита отпратка към водачи като унгарския министър председател Виктор Орбан, който съответно упрекна повишението на цените на силата в проектите на Европейската комисия за зелена договорка. Проектът има за цел да понижи излъчванията на парникови газове с 55 % до 2030 година и да направи блока въглерод безпристрастен до 2050 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР