Председателят на Европейската комисия прикани днес Турция да зачита демократическите

...
Председателят на Европейската комисия прикани днес Турция да зачита демократическите
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер очаква от Турция насрещни стъпки към Европа

Председателят на Европейската комисия прикани през днешния ден Турция да зачита демократическите полезности, в случай че желае някой ден да стане членка на Европейски Съюз, съобщи Франс прес. Агенцията напомня, че предния ден турският президент се произнесе доста сурово за пучистите.

" Година след опита за пуч Европа към момента протяга ръка " на Турция, написа Жан-Клод Юнкер в публикация, оповестена в неделния брой на немския в. " Билд ".

Преговорите за влизане на Турция в Европейски Съюз към този момент от години са в мъртва точка, разяснява Агенция Франс Прес.

В подмяна обаче е належащо " Турция ясно да показва воля да бъде европейска страна и уверено да вземе драговолно главните европейски полезности ", прибавя Юнкер, чиито служби са натоварени да договарят с Турция за участие.

" Един Съюз на правата на индивида, свободата на печата и правовата страна е несъответстващ примерно с слагане под стража в изолираност за месеци на публицисти, без да им се повдигат обвинявания ", прибавя ръководителят на Европейска комисия - по-специално във връзка със случая на Дениз Юджел, публицист с немско и турско поданство, упрекван от Анкара, че подкрепял " тероризма ".

Юджел - сътрудник на немския в. " Велт ", не е упрекнат публично, показва ТАСС. Юнкер загатва и полемиките за връщане на смъртното наказване в Турция. Ако това стане, вратата към участие в Европейски Съюз " ще бъде дефинитивно хлопната ", се споделя в публикацията.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган означи първата годишнина от осуетения опит за държавен прелом на 15 юли м. година, като даде обещание " да откъсне главите на предателите ", припомня Агенция Франс Прес. Ердоган увери, че ще възвърне смъртното наказване в Турция, в случай че Народното събрание одобри подобен закон.

По време на несполучливия пуч починаха 249 души, с изключение на заговорниците, а над 2000 бяха ранени.

Турските управляващи задържаха над 100 000 души, обвинени, че поддържат връзки с проповедника Фетхуллах Гюлен, считан от Анкара за главен уредник на опита за прелом.

Близо 60 000 от тях по-късно бяха освободени, само че повече от 50 000 към момента са под полицейски контрол, добавя ТАСС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР